Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met sla, ui, tomaat en kruiden.
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met sla, ui, tomaat en kruiden.