Doe de linzen met 400 ml water in een pan, breng aan de kook en kook in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze afkoelen.
Verdeel de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Stel de oven in op 220°C, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Doe de linzen, de geroosterde bloemkool en aubergine, de gesnipperde ui en knoflook, de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de kerrie en peper en zout naar smaak in een grote kom en meng en kneed alles goed door elkaar.
Bekleed een cakevorm van 25 cm/1½ liter met bakpapier. Schep de linzenmassa in de vorm en druk hem goed aan.
Stel de oven in op 190°C, zet het linzenbrood in het midden van de oven en bak het in 90 minuten gaar.
Stort het linzenbrood op een bakplaat, verwijder de cakevorm en het bakpapier en zet het linzenbrood nog 10 minuten terug in de oven, zodat ook de buitenkant mooi goudbruin wordt.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de linzen met 400 ml water in een pan, breng aan de kook en kook in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze afkoelen.
Verdeel de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Stel de oven in op 220°C, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Doe de linzen, de geroosterde bloemkool en aubergine, de gesnipperde ui en knoflook, de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de kerrie en peper en zout naar smaak in een grote kom en meng en kneed alles goed door elkaar.
Bekleed een cakevorm van 25 cm/1½ liter met bakpapier. Schep de linzenmassa in de vorm en druk hem goed aan.
Stel de oven in op 190°C, zet het linzenbrood in het midden van de oven en bak het in 90 minuten gaar.
Stort het linzenbrood op een bakplaat, verwijder de cakevorm en het bakpapier en zet het linzenbrood nog 10 minuten terug in de oven, zodat ook de buitenkant mooi goudbruin wordt.