Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de grote bietenblokjes met een beetje olie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing: pureer in een hoge maatbeker de verse kruiden met de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en chilivlokken met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan en gril hierin de plakjes feto aan beide kanten goudbruin.
Meng de linzen met de kleine bietenblokjes, de appelblokjes en 2 à 3 eetlepels van de dressing. Serveer in kommen met de gegrilde feto en de geroosterde biet. Garneer met pompoenpitten, verse kruiden en extra dressing.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de grote bietenblokjes met een beetje olie, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing: pureer in een hoge maatbeker de verse kruiden met de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en chilivlokken met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan en gril hierin de plakjes feto aan beide kanten goudbruin.
Meng de linzen met de kleine bietenblokjes, de appelblokjes en 2 à 3 eetlepels van de dressing. Serveer in kommen met de gegrilde feto en de geroosterde biet. Garneer met pompoenpitten, verse kruiden en extra dressing.