Snijd de venkel, de (geschilde) bieten en de rode ui in even grote partjes en doe ze in een ovenschaal of een (met bakpapier beklede) bakplaat.
Besprenkel de groenten met olie, tijm en zeezout & zwarte peper en meng goed door elkaar.
Rooster de groenten ongeveer 40 tot 60 minuten (afhankelijk van je voorkeur en oven) tot ze gaar en knapperig zijn.
Meng de (uitgelekte en afgespoelde) linzen, de geroosterde groenten en de gehakte peterselie door elkaar.
Maak de tahin dressing door alle ingrediënten te mengen met 125 ml water.
Breng het gerecht op smaak met zeezout, peper & tahin dressing. Overgebleven dressing kun je een aantal dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Tips
Kook de linzen in gezouten water of bouillon voor extra smaak.
Dit gerecht is ook super lekker met wat zachte geitenkaas!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de venkel, de (geschilde) bieten en de rode ui in even grote partjes en doe ze in een ovenschaal of een (met bakpapier beklede) bakplaat.
Besprenkel de groenten met olie, tijm en zeezout & zwarte peper en meng goed door elkaar.
Rooster de groenten ongeveer 40 tot 60 minuten (afhankelijk van je voorkeur en oven) tot ze gaar en knapperig zijn.
Meng de (uitgelekte en afgespoelde) linzen, de geroosterde groenten en de gehakte peterselie door elkaar.
Maak de tahin dressing door alle ingrediënten te mengen met 125 ml water.
Breng het gerecht op smaak met zeezout, peper & tahin dressing. Overgebleven dressing kun je een aantal dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.