Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Roer de bloem erdoor waardoor er een soort deegbal ontstaat en giet er dan een flinke scheut garnalenbouillon bij. Breng al roerend aan de kook en roer helemaal glad. Voeg opnieuw een scheut bouillon toe en roer weer glad. Ga hiermee door tot de bouillon op is en doe vervolgens hetzelfde met de melk.
Breng de saus op smaak met zout, peper en mosterd.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje saus en leg hierop een laag lasagnebladen overgoten met saus. Maak de volgende laag met de helft van de kool en dek af met lasagnebladen. Leg hier alle stukken zalm op en bestrooi met zout en peper. Dek af met de rest van de kool, een laag lasagnebladen en een flinke laag saus en bestrooi met kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer eventueel voor het serveren met kervel. (OP DIT MOMENT GEEN KERVEL) kervel navragen erin of eruit. Santa Tresa Grillo Viognier: Een combinatie tussen de frisse Grillo en de wat mollige Viognier. Het frisse van de kool wordt perfect opgepakt door de Grillo, de zalm is een perfect match voor de Viognier. Rina lanca Grillo Viognier genomen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Roer de bloem erdoor waardoor er een soort deegbal ontstaat en giet er dan een flinke scheut garnalenbouillon bij. Breng al roerend aan de kook en roer helemaal glad. Voeg opnieuw een scheut bouillon toe en roer weer glad. Ga hiermee door tot de bouillon op is en doe vervolgens hetzelfde met de melk.
Breng de saus op smaak met zout, peper en mosterd.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje saus en leg hierop een laag lasagnebladen overgoten met saus. Maak de volgende laag met de helft van de kool en dek af met lasagnebladen. Leg hier alle stukken zalm op en bestrooi met zout en peper. Dek af met de rest van de kool, een laag lasagnebladen en een flinke laag saus en bestrooi met kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer eventueel voor het serveren met kervel. (OP DIT MOMENT GEEN KERVEL) kervel navragen erin of eruit. Santa Tresa Grillo Viognier: Een combinatie tussen de frisse Grillo en de wat mollige Viognier. Het frisse van de kool wordt perfect opgepakt door de Grillo, de zalm is een perfect match voor de Viognier. Rina lanca Grillo Viognier genomen.