Bestrijk de courgetteplakjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 180°C.
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 3 minuten garen (blijf roeren). Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geraspte kaas, oregano en kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 2 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vocht verdampen en roer de spinazie daarna door de bechamelsaus.
Giet een laagje saus in een platte, ingevette ovenschaal. Leg er drie lasagnebladen op en druk aan. Beleg met een laagje courgette. Herhaal dit twee keer en eindig met het laatste beetje saus en courgette. Bak de lasagne gaar en goudbruin in ca. 40 minuten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrijk de courgetteplakjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 180°C.
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem al roerend toe en laat 3 minuten garen (blijf roeren). Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de geraspte kaas, oregano en kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 2 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vocht verdampen en roer de spinazie daarna door de bechamelsaus.
Giet een laagje saus in een platte, ingevette ovenschaal. Leg er drie lasagnebladen op en druk aan. Beleg met een laagje courgette. Herhaal dit twee keer en eindig met het laatste beetje saus en courgette. Bak de lasagne gaar en goudbruin in ca. 40 minuten.