Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de eieren en kookroom samen in een schenkkannetje en breng goed op smaak met zout en peper.
Schaaf met behulp van een mandoline (of gebruik een scherp mes) de wortel en koolraap in dunne plakjes (1 à 2 cm). Leg de plakjes in de beklede cakevorm en schenk er per drie lagen een klein beetje eiermengsel over. Herhaal tot alles op is. Leg er daarna een stuk bakpapier op. Leg daarom de blinkbakknikkers en bak zo ca. 60 minuten in de oven.
Laat de marbré ca. 30 minuten afkoelen, haal uit de vorm en snijd er mooie dikke plakken van.
Giet het wortelsap en het sinaasappelsap in een pan, voeg een snuf zout toe en laat inkoken tot ca. 200 ml. Haal daarna van het vuur en roer er langzaam, met behulp van een garde, blokje voor blokje de boter door totdat de saus bindt.
Verdeel de plakken marbré over 4 borden en schep er de wortel-sinaasappelsaus bij en over. Garneer met veldsla.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laagjestaart van wintergroenten met sinaasappel-wortelsaus
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de eieren en kookroom samen in een schenkkannetje en breng goed op smaak met zout en peper.
Schaaf met behulp van een mandoline (of gebruik een scherp mes) de wortel en koolraap in dunne plakjes (1 à 2 cm). Leg de plakjes in de beklede cakevorm en schenk er per drie lagen een klein beetje eiermengsel over. Herhaal tot alles op is. Leg er daarna een stuk bakpapier op. Leg daarom de blinkbakknikkers en bak zo ca. 60 minuten in de oven.
Laat de marbré ca. 30 minuten afkoelen, haal uit de vorm en snijd er mooie dikke plakken van.
Giet het wortelsap en het sinaasappelsap in een pan, voeg een snuf zout toe en laat inkoken tot ca. 200 ml. Haal daarna van het vuur en roer er langzaam, met behulp van een garde, blokje voor blokje de boter door totdat de saus bindt.
Verdeel de plakken marbré over 4 borden en schep er de wortel-sinaasappelsaus bij en over. Garneer met veldsla.