Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er flink veel gaatjes in met een vork. Bak de plak vervolgens in 20 minuten goudbruin en krokant. Druk eventuele bobbels voorzichtig plat en laat daarna helemaal afkoelen.
Verwarm ondertussen voorzichtig de gelatine met aanhangend water (dus niet droog knijpen) op laag vuur en laat smelten. Meng de gelatine met een garde snel door de kwark met de helft van de poedersuiker.
Klop de slagroom met de andere helft van de poedersuiker lobbig. Spatel rustig door de kwark. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke rechthoeken. Besmeer 6 ervan met de helft van het kwarkmengsel (of gebruik een spuitzak). Leg de andere 6 plakken bladerdeeg erop en versier met de rest van de kwark, aardbeien en de gehakte pistachenoten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er flink veel gaatjes in met een vork. Bak de plak vervolgens in 20 minuten goudbruin en krokant. Druk eventuele bobbels voorzichtig plat en laat daarna helemaal afkoelen.
Verwarm ondertussen voorzichtig de gelatine met aanhangend water (dus niet droog knijpen) op laag vuur en laat smelten. Meng de gelatine met een garde snel door de kwark met de helft van de poedersuiker.
Klop de slagroom met de andere helft van de poedersuiker lobbig. Spatel rustig door de kwark. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke rechthoeken. Besmeer 6 ervan met de helft van het kwarkmengsel (of gebruik een spuitzak). Leg de andere 6 plakken bladerdeeg erop en versier met de rest van de kwark, aardbeien en de gehakte pistachenoten.