Vermaal de granola in een keukenmachine en roer het gesmolten kokosolie en de ahoornsiroop er doorheen.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de granola hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie met de agar agar. Zorg dat je continue blijft roeren en laat het geheel 4-5 minuten koken zodat je de agar agar activeert. Zet de chocolade opzij om af te koelen.
Meng het vanillepoeder met de plantaardige variatie op yoghurt.
Meng wanneer de chocolade op kamertemperatuur is deze door de yoghurt. Doe dit in gedeeltes, want als de chocolade te snel afkoelt, krijg je klontjes.
Giet het mengsel op de bodem en zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoreer met aardbeien, een beetje granola en geschaafde witte chocolade.
Tips
Afkomstig uit de campagne Terug naar beter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vermaal de granola in een keukenmachine en roer het gesmolten kokosolie en de ahoornsiroop er doorheen.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de granola hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie met de agar agar. Zorg dat je continue blijft roeren en laat het geheel 4-5 minuten koken zodat je de agar agar activeert. Zet de chocolade opzij om af te koelen.
Meng het vanillepoeder met de plantaardige variatie op yoghurt.
Meng wanneer de chocolade op kamertemperatuur is deze door de yoghurt. Doe dit in gedeeltes, want als de chocolade te snel afkoelt, krijg je klontjes.
Giet het mengsel op de bodem en zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoreer met aardbeien, een beetje granola en geschaafde witte chocolade.