Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Meng voor de granola de noten met chiazaad en havervlokken. Bestrooi met kaneel en cacaopoeder.
-
Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
-
Meng intussen de abrikozen met de rozijnen.
-
Haal het bakblik uit de oven. Roer het mengsel om, voeg de pompoenpitten en de honing toe en strooi het gemberpoeder erover.
-
Besprenkel met 6 el water en zet het bakblik nog 15 à 20 minuten in de oven.
-
Voeg de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten (weck)pot.
Tips
Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 keer ontbijten. Geen tijd? Ekoplaza heeft een ruime keuze in granola’s en muesli. Kies voor een variant met weinig of geen suiker.
Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Winter 2021