Breng in een ovenbestendige pan 600 ml water met een flinke snuf zout aan de kook. Roer de polenta en de kurkuma er goed door met een garde. Haal de pan van het vuur en knip van bakpapier een deksel dat precies op de polenta past. Zet de pan met dit deksel van bakpapier ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Haal de polenta uit de oven en roer de boter, de geraspte kaas en de peterselie er goed door. Wacht ca. 30 minuten totdat de polenta is afgekoeld en rol er dan met vochtige handen mooie balletjes van. Leg ze in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
Verwarm de frituurpan voor tot 180°C. Bak de balletjes in ca. 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met mosterd.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng in een ovenbestendige pan 600 ml water met een flinke snuf zout aan de kook. Roer de polenta en de kurkuma er goed door met een garde. Haal de pan van het vuur en knip van bakpapier een deksel dat precies op de polenta past. Zet de pan met dit deksel van bakpapier ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Haal de polenta uit de oven en roer de boter, de geraspte kaas en de peterselie er goed door. Wacht ca. 30 minuten totdat de polenta is afgekoeld en rol er dan met vochtige handen mooie balletjes van. Leg ze in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
Verwarm de frituurpan voor tot 180°C. Bak de balletjes in ca. 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met mosterd.