Zet een pan op het vuur met 1 liter water, de splitlinzen, de knoflook en de helft van de ui. Breng aan de kook en kook zachtjes, op heel laag vuur, in ca. 45 minuten gaar. De splitlinzen vallen dan net uit elkaar, maar hebben nog wat bite. Het water is na 35 minuten vrijwel verdampt (voeg wat extra toe tijdens het garen als het dreigt aan te bakken). Haal van het vuur en giet er een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Maak de dip door alle ingrediënten door elkaar te roeren en bewaar in een afsluitbaar potje.
Meng de rest van de ui, de komijn, chilipeper, geraspte kaas, munt, ei en paneermeel door de spliterwtenpuree. Vorm er kroketjes van (ca. 16 stuks) en wentel door de bloem.
Bak de kroketjes krokant in ruim olijfolie op matig vuur (halverwege keren, ca. 2 minuten per kant). Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zet een pan op het vuur met 1 liter water, de splitlinzen, de knoflook en de helft van de ui. Breng aan de kook en kook zachtjes, op heel laag vuur, in ca. 45 minuten gaar. De splitlinzen vallen dan net uit elkaar, maar hebben nog wat bite. Het water is na 35 minuten vrijwel verdampt (voeg wat extra toe tijdens het garen als het dreigt aan te bakken). Haal van het vuur en giet er een scheutje olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Maak de dip door alle ingrediënten door elkaar te roeren en bewaar in een afsluitbaar potje.
Meng de rest van de ui, de komijn, chilipeper, geraspte kaas, munt, ei en paneermeel door de spliterwtenpuree. Vorm er kroketjes van (ca. 16 stuks) en wentel door de bloem.
Bak de kroketjes krokant in ruim olijfolie op matig vuur (halverwege keren, ca. 2 minuten per kant). Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.