Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet met een kwastje de bakplaat of ovenschaal licht in met boter.
-
Rasp de geschilde bataten grof in de keukenmachine. Laat daarna in een vergiet uitlekken.
-
Doe de geraspte bataat in een kom en meng er 50 gram gesmolten boter en zout en peper door.
-
Maak met behulp van de ringsteker 12 dunne wafels van het batatenmengsel op de bakplaat of ovenschaal: druk het mengsel in de ring met de bolle kant van een soeplepel goed aan. Neem meerdere bakplaten als het niet op één past.
-
Plaats de ovenschaal/bakplaat in de oven en bak de wafels goudbruin in 5 tot 6 minuten; haal uit de oven en keer ze met een paletmes om. Plaats terug en bak de wafels nog eens 3 minuten. Bewaar de wafels tot gebruik droog in een afsluitbare doos.
-
Meng de crème fraîche met de bieslook en de peterselie en maak op smaak met peper en zout.
-
Blancheer de zomergroenten beetgaar. Leg een bataatwafel op een bord en leg de groenten erop. Schep er wat crème fraîche op en beleg met zalm.
-
Plaats er weer een wafel op en herhaal dit. Garneer met sla. Meteen opdienen.
Tips
Wijntip! Cava Savia: omdat er veel ‘romige ingrediënten’ in dit gerecht
zitten, kan dit heel makkelijk botsen met wijn. Mousserend is dan een veilige keuze.