Kook de krieltjes gaar met een flinke snuf zout. Giet af, laat uitdampen en halveer ze. Doe ze in een saladekom. Voeg de mayonaise, peterselie en citroenrasp toe breng op smaak met zout en peper. Roer door.
Blancheer de peulen beetgaar in zout water (ca. 2 minuten) en spoel ze vervolgens koud af.
Kook de eieren. Zorg dat de dooier nog vrij zacht is.
Hussel de peulen, venkel, kropsla en waterkers door de krieltjes. Pel de eieren.
Verdeel de salade over de borden en leg er partjes ei bij en de makreel. Bestrooi met zout en peper en serveer.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de krieltjes gaar met een flinke snuf zout. Giet af, laat uitdampen en halveer ze. Doe ze in een saladekom. Voeg de mayonaise, peterselie en citroenrasp toe breng op smaak met zout en peper. Roer door.
Blancheer de peulen beetgaar in zout water (ca. 2 minuten) en spoel ze vervolgens koud af.
Kook de eieren. Zorg dat de dooier nog vrij zacht is.
Hussel de peulen, venkel, kropsla en waterkers door de krieltjes. Pel de eieren.
Verdeel de salade over de borden en leg er partjes ei bij en de makreel. Bestrooi met zout en peper en serveer.