Breng de kreeftenfond aan de kook in een ruime pan en voeg de kookroom toe. Kook de soep in (laat ca. 1/3 deel rustig verdampen) en breng daarna op smaak met zout en peper.
Verdeel de gehakte gamba's over 2 kommetjes (houd enkele hele of gehalveerde exemplaren achter) en giet de hete soep erover. Schep er een lepeltje crème fraîche op en garneer met bosui, de achtergehouden garnalen en de piment d'Espelette.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng de kreeftenfond aan de kook in een ruime pan en voeg de kookroom toe. Kook de soep in (laat ca. 1/3 deel rustig verdampen) en breng daarna op smaak met zout en peper.
Verdeel de gehakte gamba's over 2 kommetjes (houd enkele hele of gehalveerde exemplaren achter) en giet de hete soep erover. Schep er een lepeltje crème fraîche op en garneer met bosui, de achtergehouden garnalen en de piment d'Espelette.