Smelt een klontje boter (of kokosolie) in een grote pan en fruit hierin de ui en prei op laag vuur ca. 10 minuten zonder bruin te kleuren.
Voeg de bouillon, aardappelen en broccoli toe. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Roer de melk en slagroom erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Garneer naar wens met groene kruiden.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt een klontje boter (of kokosolie) in een grote pan en fruit hierin de ui en prei op laag vuur ca. 10 minuten zonder bruin te kleuren.
Voeg de bouillon, aardappelen en broccoli toe. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Roer de melk en slagroom erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Garneer naar wens met groene kruiden.