Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot glazig op laag vuur. Voeg de komkommer en courgette toe en bak ca. 1 minuut aan. Blus af met 800 ml water, voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 à 20 minuten rustig doorkoken.
Pureer de soep in een (hittebestendige) blender glad en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en sushiazijn.
Verdeel de zalmsnippers over 4 kommetjes en giet de koude soep erover.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot glazig op laag vuur. Voeg de komkommer en courgette toe en bak ca. 1 minuut aan. Blus af met 800 ml water, voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 à 20 minuten rustig doorkoken.
Pureer de soep in een (hittebestendige) blender glad en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en sushiazijn.
Verdeel de zalmsnippers over 4 kommetjes en giet de koude soep erover.