Leg de stukken knolselderij in een pan en giet er zoveel bouillon bij dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 15 minuten.
Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met de knoflook en de gemberwortel in een beetje olijfolie in ca. 10 minuten zacht maar niet bruin.
Giet de gare knolselderij af (bouillon bewaren) en pureer samen met het uimengsel en een scheutje van de bouillon in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Meng met de overgebleven bouillon.
Verwarm de soep opnieuw en voeg de gembersiroop en de slagroom toe. Maak verder op smaak met peper, worcestershiresaus en hot pepper sauce. Proef op zout en bestrooi voor het serveren met lente-ui. Serveer met brood.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de stukken knolselderij in een pan en giet er zoveel bouillon bij dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 15 minuten.
Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met de knoflook en de gemberwortel in een beetje olijfolie in ca. 10 minuten zacht maar niet bruin.
Giet de gare knolselderij af (bouillon bewaren) en pureer samen met het uimengsel en een scheutje van de bouillon in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Meng met de overgebleven bouillon.
Verwarm de soep opnieuw en voeg de gembersiroop en de slagroom toe. Maak verder op smaak met peper, worcestershiresaus en hot pepper sauce. Proef op zout en bestrooi voor het serveren met lente-ui. Serveer met brood.