Pak de knolselderij in met aluminiumfolie en pof op een bakplaat ca. 1 à 1,5 uur totdat hij zacht aanvoelt. Haal uit de oven, verwijder de folie en laat 30 minuten afkoelen. Verwijder daarna de schil en snijd in blokjes.
Pureer de knolselderij in de keukenmachine met de witte bonen, knoflook, citroenrasp en kokosolie tot je een grove puree hebt. Schep in een mengkom en voeg rozemarijn, pistachenoten en cranberries toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de beklede vorm en laat het ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd in mooie plakken en garneer met rucola.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Knolselderijpaté met rozemarijn, pistaches en cranberry's
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pak de knolselderij in met aluminiumfolie en pof op een bakplaat ca. 1 à 1,5 uur totdat hij zacht aanvoelt. Haal uit de oven, verwijder de folie en laat 30 minuten afkoelen. Verwijder daarna de schil en snijd in blokjes.
Pureer de knolselderij in de keukenmachine met de witte bonen, knoflook, citroenrasp en kokosolie tot je een grove puree hebt. Schep in een mengkom en voeg rozemarijn, pistachenoten en cranberries toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de beklede vorm en laat het ca. 3 uur opstijven in de koelkast.