Verwarm de slagroom in een pannetje tot lauwwarm. Haal de lauwe slagroom van het vuur en los er de gewelde en uitgeknepen gelatine in op. Voor vegan: meng de havercuisine met de agar agar in een pannetje en zet op het vuur; laat 2 minuten rustig doorkoken en haal van het vuur.
Doe de gegaarde knolselderijblokjes in de keukenmachine en zet het apparaat aan. Giet er langzaam de slagroom of havercuisine bij en meng tot je een mooie gladde massa hebt.
Breng de knolselderijcrème op smaak met de olijfolie, zout en peper. Giet het mengsel in 4 glaasjes of schaaltjes en laat in ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de knolselderij-panna cotta's met hazelnoten en peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de slagroom in een pannetje tot lauwwarm. Haal de lauwe slagroom van het vuur en los er de gewelde en uitgeknepen gelatine in op. Voor vegan: meng de havercuisine met de agar agar in een pannetje en zet op het vuur; laat 2 minuten rustig doorkoken en haal van het vuur.
Doe de gegaarde knolselderijblokjes in de keukenmachine en zet het apparaat aan. Giet er langzaam de slagroom of havercuisine bij en meng tot je een mooie gladde massa hebt.
Breng de knolselderijcrème op smaak met de olijfolie, zout en peper. Giet het mengsel in 4 glaasjes of schaaltjes en laat in ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de knolselderij-panna cotta's met hazelnoten en peterselie.