Leg de bollen knoflook op een vel aluminiumfolie, besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper. Pak ze goed in en pof ze in 30 minuten zacht. Laat even afkoelen, pel ze en knijp daarna de zachte kern uit de teentjes.
Verhit de olijfolie in een grote kookpan en voeg de ui, knolselderij en kaneelstokjes toe. Bak alles rustig in ca. 8 minuten lichtbruin en voeg dan de oregano, rijst en bouillonblokjes toe. Giet er anderhalve liter water bij, ca. 1 theelepel zout (of naar wens) en versgemalen zwarte peper. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat zachtjes doorkoken totdat de rijst uit elkaar begint te vallen.
Haal zo´n 200 gram gelijke delen vocht en groenten uit de pan. Maal dit glad samen met de knoflookpuree en het citroensap in een blender. Doe weer terug in de pan.
Haal de kaneelstokjes uit de soep. Warm de soep goed door. Serveer met een schepje verse pesto en eventueel wat chilivlokken.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de bollen knoflook op een vel aluminiumfolie, besprenkel ze met wat olijfolie, zout en peper. Pak ze goed in en pof ze in 30 minuten zacht. Laat even afkoelen, pel ze en knijp daarna de zachte kern uit de teentjes.
Verhit de olijfolie in een grote kookpan en voeg de ui, knolselderij en kaneelstokjes toe. Bak alles rustig in ca. 8 minuten lichtbruin en voeg dan de oregano, rijst en bouillonblokjes toe. Giet er anderhalve liter water bij, ca. 1 theelepel zout (of naar wens) en versgemalen zwarte peper. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat zachtjes doorkoken totdat de rijst uit elkaar begint te vallen.
Haal zo´n 200 gram gelijke delen vocht en groenten uit de pan. Maal dit glad samen met de knoflookpuree en het citroensap in een blender. Doe weer terug in de pan.
Haal de kaneelstokjes uit de soep. Warm de soep goed door. Serveer met een schepje verse pesto en eventueel wat chilivlokken.