Schil de avocado en snijd in stukjes. Plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
Blend ondertussen voor de compote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met 50 ml water. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer. Voeg de andere ingrediënten (behalve de kiwi en bars) plus de avocado toe en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg.
Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en er bovenop een laagje kokosyoghurt. Dan de rest van de kiwi-citroencompote.
Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi en raw lemon-matcha cream bars. Serveer meteen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Schil de avocado en snijd in stukjes. Plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
Blend ondertussen voor de compote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met 50 ml water. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer. Voeg de andere ingrediënten (behalve de kiwi en bars) plus de avocado toe en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg.
Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en er bovenop een laagje kokosyoghurt. Dan de rest van de kiwi-citroencompote.
Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi en raw lemon-matcha cream bars. Serveer meteen.