Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
Kook de voorjaarsgroenten beetgaar en spoel ze af met koud water zodat ze niet doorgaren. Zet opzij.
-
Verwarm voor de saus in een klein steelpannetje de wijnazijn met de sjalot en de gekneusde peperkorrels en laat tot een derde inkoken. Zeef en zet opzij.
-
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met eigeel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 12 minuten goudbruin en krokant in de oven en laat daarna afkoelen.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 160ºC.
-
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze, in een vuurvaste bakpan, in een beetje boter in ca. 10 minuten rondom goudbruin. Blus af met de witte wijn en bak nog ca. 10 minuten af in de oven.
-
Verwarm au bain-marie* de ingekookte azijn met de dragon, een snufje zout en de 3 eidooiers en voeg, onder voortdurend kloppen, in gedeeltes de boter toe tot de saus een mooie binding heeft. De saus mag niet koken. Verwarm de gekookte groenten met een klontje (ca. 20 g) boter.
-
Snijd de kipfilets in plakken en leg op warme borden. Verhit het braadvocht in de pan en laat op hoog vuur inkoken. Besprenkel de kipfilets met het braadvocht.
-
Verdeel de groenten over de borden en plaats de bladerdeegdakjes erop. Serveer met dragonsaus.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
* In een kom hangend op een pan met daarin een laagje kokend water. Het kokend water mag de onderkant van de kom niet raken.