Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.