Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur en bak de kippenbouten hierin rondom bruin aan. Haal uit de pan en bak vervolgens de spekjes met de sjalotten en de knoflook ca. 10 minuten. Voeg de bloem toe en bak ca. 2 minuten mee. Roer de mosterd erdoor en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet de cider erbij en roer alles los van de bodem, breng aan de kook.
-
Leg de kip terug in de pan in de saus en voeg de appelpartjes toe. Gaar in de voorverwarmde oven voor ca. 1 uur.
-
Haal de kip uit de pan en houd warm. Roer de crème fraîche door de saus, breng op smaak met zout en peper en leg de kip er weer bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Grillo Viognier van Santa Tresa. De bloemige en fruitige aroma's in deze wijn gaan goed samen met de zoetige appelsmaak in de saus, waarbij de zachte zuren in de wijn helpen om de romige saus in balans te brengen.