Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa, tomaten, kikkererwten en groentebouillon toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 45 minuten met een deksel erop rustig sudderen.
Verhit ondertussen voor de topping 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de blokjes courgette en paprika ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 kommen en top met de gebakken groente. Serveer met het warme naanbrood.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa, tomaten, kikkererwten en groentebouillon toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 45 minuten met een deksel erop rustig sudderen.
Verhit ondertussen voor de topping 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de blokjes courgette en paprika ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de soep van het vuur en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 kommen en top met de gebakken groente. Serveer met het warme naanbrood.