Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.