Doe alle köfte-ingrediënten in de blender of keukenmachine en pulse tot een smeuïg - maar niet glad - geheel. Draai er met natte handen balletjes van (van ca. 4 cm). Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 40 minuten in de oven. Check tussendoor af en toe en keer halverwege de baktijd.
Fruit intussen voor de tajine de ui in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe als de ui iets begint te geuren. Bak even mee en doe de gemalen specerijen erbij, bak kort mee. Voeg een handvol spinazie toe, zet het vuur laag en blijf roeren tot de spinazie begint te slinken. Voeg dan weer een hand spinazie toe, laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is en doe dan de blikken tomaat en de rozijnen erbij. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Schep alles voor het serveren in een voorverwarmde schaal of tajine. Leg de köfteballetjes erop en bestrooi met koriander en/of amandelen. Serveer met Turks brood of rijst.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe alle köfte-ingrediënten in de blender of keukenmachine en pulse tot een smeuïg - maar niet glad - geheel. Draai er met natte handen balletjes van (van ca. 4 cm). Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 40 minuten in de oven. Check tussendoor af en toe en keer halverwege de baktijd.
Fruit intussen voor de tajine de ui in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe als de ui iets begint te geuren. Bak even mee en doe de gemalen specerijen erbij, bak kort mee. Voeg een handvol spinazie toe, zet het vuur laag en blijf roeren tot de spinazie begint te slinken. Voeg dan weer een hand spinazie toe, laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is en doe dan de blikken tomaat en de rozijnen erbij. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Schep alles voor het serveren in een voorverwarmde schaal of tajine. Leg de köfteballetjes erop en bestrooi met koriander en/of amandelen. Serveer met Turks brood of rijst.