Neem 2 ovenschalen die naast elkaar in je oven passen. Leg in één van de schalen de tomaatjes en besprenkel ze met olijfolie, balsamico en leg de tijm erop. Zet al in de oven terwijl je deze voorverwarmt op 180°C.
Bak de vis op hoog vuur in een hete pan aan 2 kanten snel bruin in de boter. Haal uit de pan en leg in de andere ovenschaal (nog niet in de oven zetten).
Bak voor de saus het sjalotje even aan in een heel klein beetje boter en voeg de wijn toe. Kook een paar minuten tot de wijn vrijwel is verdampt en het sjalotje zacht is. Haal van het vuur en doe in de blender, samen met de crème fraîche, de waterkers en zout en peper (of gebruik de staafmixer). Blend tot een mooie saus en giet in een pannetje.
Zet de schaal vis bij de tomaatjes in de oven en bak in ca. 12 minuten net gaar. Verwarm intussen de saus op laag vuur (niet koken).
Voeg citroensap naar smaak aan de saus toe en serveer alles op warme borden. Garneer met peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Neem 2 ovenschalen die naast elkaar in je oven passen. Leg in één van de schalen de tomaatjes en besprenkel ze met olijfolie, balsamico en leg de tijm erop. Zet al in de oven terwijl je deze voorverwarmt op 180°C.
Bak de vis op hoog vuur in een hete pan aan 2 kanten snel bruin in de boter. Haal uit de pan en leg in de andere ovenschaal (nog niet in de oven zetten).
Bak voor de saus het sjalotje even aan in een heel klein beetje boter en voeg de wijn toe. Kook een paar minuten tot de wijn vrijwel is verdampt en het sjalotje zacht is. Haal van het vuur en doe in de blender, samen met de crème fraîche, de waterkers en zout en peper (of gebruik de staafmixer). Blend tot een mooie saus en giet in een pannetje.
Zet de schaal vis bij de tomaatjes in de oven en bak in ca. 12 minuten net gaar. Verwarm intussen de saus op laag vuur (niet koken).
Voeg citroensap naar smaak aan de saus toe en serveer alles op warme borden. Garneer met peterselie.