Breng de melk aan de koek. Voeg de pastinaak toe en kook in 5-10 minuten gaar.
Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de pan in een keukenmachine. Draai tot een egaal mengsel en voeg daarna al draaiend de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje van de melk toe voor een dunnere puree. Houd warm.
Fruit de ui in de boter in een pan en voeg dan de waspeen, suiker, kruidnagel en laurierblad toe. Roer goed door, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de kruidnagel en het laurierblaadje uit de pan en pureer de inhoud tot een saus met een staafmixer. Maak de saus af met een scheutje room, zout en peper.
Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets op de huid 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant 2-3 minuten tot de vis gaar is. Serveer op voorverwarmde borden met de puree en saus.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng de melk aan de koek. Voeg de pastinaak toe en kook in 5-10 minuten gaar.
Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de pan in een keukenmachine. Draai tot een egaal mengsel en voeg daarna al draaiend de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje van de melk toe voor een dunnere puree. Houd warm.
Fruit de ui in de boter in een pan en voeg dan de waspeen, suiker, kruidnagel en laurierblad toe. Roer goed door, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de kruidnagel en het laurierblaadje uit de pan en pureer de inhoud tot een saus met een staafmixer. Maak de saus af met een scheutje room, zout en peper.
Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets op de huid 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant 2-3 minuten tot de vis gaar is. Serveer op voorverwarmde borden met de puree en saus.