Stap voor stap
Voorbereiding
-
Schil de schorseneren en snijd ze in schuine plakken. Leg ze meteen in een pan met de kookroom (want ze verkleuren heel snel) en voeg er water aan toe zodat ze net onderstaan. Roer door, breng aan de kook en gaar de schorseneren op middelhoog vuur (ca. 15 minuten); zorg dat ze niet vastplakken aan de bodem. Haal de pan van het vuur als het vocht bijna is verdampt en voeg de parmezaan toe. Zet opzij.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
-
Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets kort aan (max ca. 2 minuten per kant). Leg ze vervolgens in een ovenschaal en bedek met de kaas-schorseneren. Bestrooi met zout en peper.
-
Zet de schaal in de oven en rooster totdat de schorseneren mooi kleuren (dat duurt ca. 10 tot 15 minuten). Garneer met bieslook en serveer met citroen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Chardonnay van Bio Bio. Deze wijn heeft een rijke mondvullende textuur. Die eigenschap kan de romigheid van de gegratineerde schorseneren aanvullen en de smaken in balans brengen. Het zachte karakter van deze Chardonnay past daarnaast goed bij de milde smaak van kabeljauw.