Verwarm 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui een paar minuten. Knijp de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappelblokjes, 1 liter water en het bouillonblokje toe. Laat rustig ca. 15-20 minuten koken.
Bak ondertussen in een aparte pan de prei in de overige olijfolie zacht.
Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn. Voeg dan de pindakaas, ketjap en sambal toe en laat de pindakaas al roerend smelten.
Roer de prei door soep en breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui een paar minuten. Knijp de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappelblokjes, 1 liter water en het bouillonblokje toe. Laat rustig ca. 15-20 minuten koken.
Bak ondertussen in een aparte pan de prei in de overige olijfolie zacht.
Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn. Voeg dan de pindakaas, ketjap en sambal toe en laat de pindakaas al roerend smelten.
Roer de prei door soep en breng op smaak met zout en peper.