Laat het roomijs in koelkast wat zachter worden (niet laten smelten).
Roer een papje van het matcha-theepoeder met 1½ tot 3 theelepels (afhankelijk van hoe sterk je het wilt) lauwwarm water.
Voeg dit mengsel toe aan het roomijs en meng licht voor een gemarmerd effect of wat langer voor een egale lichtgroene kleur. Zet het ijs terug in de vriezer.
Meng naar wens opnieuw wat matcha-poeder met lauwwarm water voor de garnering. Serveer 2 bolletjes ijs per persoon.
Optioneel: maak een streep matcha op de borden en bestrooi met zwart sesamzaad.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat het roomijs in koelkast wat zachter worden (niet laten smelten).
Roer een papje van het matcha-theepoeder met 1½ tot 3 theelepels (afhankelijk van hoe sterk je het wilt) lauwwarm water.
Voeg dit mengsel toe aan het roomijs en meng licht voor een gemarmerd effect of wat langer voor een egale lichtgroene kleur. Zet het ijs terug in de vriezer.
Meng naar wens opnieuw wat matcha-poeder met lauwwarm water voor de garnering. Serveer 2 bolletjes ijs per persoon.
Optioneel: maak een streep matcha op de borden en bestrooi met zwart sesamzaad.