Meng het zout met 1 liter water in een passende maatbeker of kom en roer tot het zout is opgelost.
Doe de gesneden groente en de rest van ingrediënten in de schone weckpot. Vul aan met de zoutoplossing tot ca. 5 cm onder de rand. Voeg eventueel extra water toe. Zorg dat de groenten onder water staan en zet er eventueel een gewicht op (diepvrieszakje gevuld met knikkers/gezouten water).
Doe de weckpot dicht en laat ca. 3 dagen op kamertemperatuur staan. Belangrijk: maak de weckpot 1 x per dag open om de vrijgekomen gassen te laten ontsnappen en de groente te proeven.
Als je tevreden bent met de smaak kan de pot in de koelkast (de fermentatie stopt dan nagenoeg). In de koelkast kan je de gefermenteerde groenten enkele weken bewaren.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het zout met 1 liter water in een passende maatbeker of kom en roer tot het zout is opgelost.
Doe de gesneden groente en de rest van ingrediënten in de schone weckpot. Vul aan met de zoutoplossing tot ca. 5 cm onder de rand. Voeg eventueel extra water toe. Zorg dat de groenten onder water staan en zet er eventueel een gewicht op (diepvrieszakje gevuld met knikkers/gezouten water).
Doe de weckpot dicht en laat ca. 3 dagen op kamertemperatuur staan. Belangrijk: maak de weckpot 1 x per dag open om de vrijgekomen gassen te laten ontsnappen en de groente te proeven.
Als je tevreden bent met de smaak kan de pot in de koelkast (de fermentatie stopt dan nagenoeg). In de koelkast kan je de gefermenteerde groenten enkele weken bewaren.