Snijd de citroenen in plakken van een halve centimeter. Smeer de plakken vervolgens ruim in met het zout en doe ze één voor één in de weckpot.
Voeg het zout dat er mogelijk af is gevallen toe, druk de citroenen goed aan en sluit de deksel. Let erop dat de pot goed vol zit. Schud even zodat alles bedekt is metste zout.
Zet de weckpot nu op een koele plek weg. Langzamerhand onttrekt het zout het vocht uit de citroenen; je zult zien dat er steeds meer vocht bijkomt. Schud de pot elke dag een keer. Na een week kun je de zoute citroen gebruiken in de keuken.
Tips
Dit recept is afkomstig van The Lemon Kitchen
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de citroenen in plakken van een halve centimeter. Smeer de plakken vervolgens ruim in met het zout en doe ze één voor één in de weckpot.
Voeg het zout dat er mogelijk af is gevallen toe, druk de citroenen goed aan en sluit de deksel. Let erop dat de pot goed vol zit. Schud even zodat alles bedekt is metste zout.
Zet de weckpot nu op een koele plek weg. Langzamerhand onttrekt het zout het vocht uit de citroenen; je zult zien dat er steeds meer vocht bijkomt. Schud de pot elke dag een keer. Na een week kun je de zoute citroen gebruiken in de keuken.