Meng 2 eetlepels kokend water met de groene thee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de groene thee. Laat 5 minuten staan.
Meng de eidooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
Roer de room door het koude groene theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng 2 eetlepels kokend water met de groene thee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de groene thee. Laat 5 minuten staan.
Meng de eidooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
Roer de room door het koude groene theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.