Kook de winterpeen met de uien, zoete aardappel, pastinaak, knoflook en (eventueel) de aardappelen in water met wat kruidenzout/ bouillonpoeder gaar.
Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp alles fijn of wat grover (het hoeft niet glad) en voeg een scheutje kooknat, de raapzaad- en kokosolie toe. Meng de kurkuma en de kerrie erdoor met peper naar smaak. Wees niet te flauw met de specerijen, de stamppot is anders snel wat te zoet.
Serveer met een in kokosolie gebakken runderlap of quorn met wat kruidenzout/bouillonpoeder gaar.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Liever wat meer? Voeg 500 gram aardappelen toe
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de winterpeen met de uien, zoete aardappel, pastinaak, knoflook en (eventueel) de aardappelen in water met wat kruidenzout/ bouillonpoeder gaar.
Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp alles fijn of wat grover (het hoeft niet glad) en voeg een scheutje kooknat, de raapzaad- en kokosolie toe. Meng de kurkuma en de kerrie erdoor met peper naar smaak. Wees niet te flauw met de specerijen, de stamppot is anders snel wat te zoet.
Serveer met een in kokosolie gebakken runderlap of quorn met wat kruidenzout/bouillonpoeder gaar.