Maal in een keukenmachine de noten fijn, maar let op dat het geen gruis wordt. Meng ¾ deel van de noten met de hummus totdat je een stevig mengsel hebt waarvan je balletjes kan draaien. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Rol de balletjes door achtergehouden nootjes en druk goed aan. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin op middelhoog vuur de balletjes goudbruin.
Voor de dip: Schil de mango en snij deze in stukken. Stop de mango samen met de in stukken gesneden chilipeper en verse koriander in een keukenmachine of blender en pureer tot een dip. Pureer het niet te lang, de dip mag best wat structuur houden.
Meng het geheel met een beetje limoensap om het wat op te frissen en naar smaak eventueel nog zout/peper/chilipoeder.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maal in een keukenmachine de noten fijn, maar let op dat het geen gruis wordt. Meng ¾ deel van de noten met de hummus totdat je een stevig mengsel hebt waarvan je balletjes kan draaien. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Rol de balletjes door achtergehouden nootjes en druk goed aan. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin op middelhoog vuur de balletjes goudbruin.
Voor de dip: Schil de mango en snij deze in stukken. Stop de mango samen met de in stukken gesneden chilipeper en verse koriander in een keukenmachine of blender en pureer tot een dip. Pureer het niet te lang, de dip mag best wat structuur houden.
Meng het geheel met een beetje limoensap om het wat op te frissen en naar smaak eventueel nog zout/peper/chilipoeder.