Snijd de rooktofu in blokjes van 1 cm. Hak de uien en de paprika in grove stukken. Bak de rooktofu in een beetje olie bruin en zet apart. Bak de ui goudbruin.
Roer het paprikapoeder onder de ui en voeg dan tomatenpuree en suiker toe en laat even meefruiten. Roer de bloem onder
dit mengsel. Blus met sojasaus en rode wijn en laat even inkoken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tofu en het groentemengsel toe. Laat de ragout pruttelen en roer regelmatig om. Voeg het laurierblad toe en laat 5 minuten meekoken op lage temperatuur.
Pers de knoflookteen fijn en voeg samen met het karwijzaad en de paprikablokjes toe aan de ragout. Laat nog 5 minuten koken. Voeg het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en peper en versier naar wens met een lepel sojaroom. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.
Tips
Ook lekker met stukjes Wiener-worstjes van Taifun!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de rooktofu in blokjes van 1 cm. Hak de uien en de paprika in grove stukken. Bak de rooktofu in een beetje olie bruin en zet apart. Bak de ui goudbruin.
Roer het paprikapoeder onder de ui en voeg dan tomatenpuree en suiker toe en laat even meefruiten. Roer de bloem onder
dit mengsel. Blus met sojasaus en rode wijn en laat even inkoken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de tofu en het groentemengsel toe. Laat de ragout pruttelen en roer regelmatig om. Voeg het laurierblad toe en laat 5 minuten meekoken op lage temperatuur.
Pers de knoflookteen fijn en voeg samen met het karwijzaad en de paprikablokjes toe aan de ragout. Laat nog 5 minuten koken. Voeg het citroensap en de zeste toe. Breng op smaak met zout en peper en versier naar wens met een lepel sojaroom. Serveer met gekookte aardappelen of tagliatelle.