Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 15 minuten in de oven, tot het licht kleurt. Laat het iets afkoelen en druk daarna het deeg wat platter.
Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
Schik de plakjes pompoen vanaf de rand naar het midden als een rozet op de bladerdeegbodem. Bestrooi met geitenkaas en tijm.
Roer in een kom de eieren los met de slagroom, melk en wat zout en peper. Schenk dit rustig over de pompoen.
Bak de taart ca. 30 minuten tot de vulling is gestold.
Bestrooi met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 15 minuten in de oven, tot het licht kleurt. Laat het iets afkoelen en druk daarna het deeg wat platter.
Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
Schik de plakjes pompoen vanaf de rand naar het midden als een rozet op de bladerdeegbodem. Bestrooi met geitenkaas en tijm.
Roer in een kom de eieren los met de slagroom, melk en wat zout en peper. Schenk dit rustig over de pompoen.
Bak de taart ca. 30 minuten tot de vulling is gestold.