Bereid de gekonfijte uien: meng de uienringen met rozemarijn en tijm in een ovenschaal waarin alles precies past. Giet de balsamico, olijfolie (1 eetlepel achterhouden voor de amandelen) en het kokende water erover. Bestrooi met zout en zwarte peper en dek strak af met aluminiumfolie.
Zet 1 uur in de oven en proef daarna of de uien heel mals zijn. Zo niet, zet nog eens voor 10 tot 15 minuten terug in de oven.
Haal de schaal eruit, verwijder de folie en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur. Giet ze af (zeef) maar vang het vocht op.
Bereid de amandelen: temper de oventemperatuur tot 170°C.
Meng de amandelen met de lepel achtergehouden olijfolie, een theelepel versgemalen peper, een derde deel van de suiker en een beetje zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10-15 minuten goudbruin. Schep iedere 5 minuten om zodat ze niet aanbranden.
Bereid de peren en de geitenkaas: zet de oven op de grillstand of warm een aparte grill voor.
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en kwast vervolgens in met olie. Snijd de peren in de lengte in plakken van een 3 cm en verwijder het klokhuis. Leg de plakken peer op de bakplaat, strooi de helft van de overgebleven suiker erover en plaats ze onder de grill tot ze gekarameliseerd zijn.
Draai ze om, strooi de rest van de suiker erover en laat ook de andere kant karamelliseren.
Leg op het laatst de 4 geitenkaasjes ernaast(of haal eerst de peren van de plaat als er geen plaats is) en gril kort tot de kaas begint te smelten.
Opmaak: verdeel de sla over 4 borden en meng er de peer en de amandelen doorheen. Schik hierop de gekonfijte uien. Giet het overgebleven uienvocht over de salade en leg er tot slot de geitenkaasjes op.
Tips
Dit recept Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bereid de gekonfijte uien: meng de uienringen met rozemarijn en tijm in een ovenschaal waarin alles precies past. Giet de balsamico, olijfolie (1 eetlepel achterhouden voor de amandelen) en het kokende water erover. Bestrooi met zout en zwarte peper en dek strak af met aluminiumfolie.
Zet 1 uur in de oven en proef daarna of de uien heel mals zijn. Zo niet, zet nog eens voor 10 tot 15 minuten terug in de oven.
Haal de schaal eruit, verwijder de folie en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur. Giet ze af (zeef) maar vang het vocht op.
Bereid de amandelen: temper de oventemperatuur tot 170°C.
Meng de amandelen met de lepel achtergehouden olijfolie, een theelepel versgemalen peper, een derde deel van de suiker en een beetje zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10-15 minuten goudbruin. Schep iedere 5 minuten om zodat ze niet aanbranden.
Bereid de peren en de geitenkaas: zet de oven op de grillstand of warm een aparte grill voor.
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en kwast vervolgens in met olie. Snijd de peren in de lengte in plakken van een 3 cm en verwijder het klokhuis. Leg de plakken peer op de bakplaat, strooi de helft van de overgebleven suiker erover en plaats ze onder de grill tot ze gekarameliseerd zijn.
Draai ze om, strooi de rest van de suiker erover en laat ook de andere kant karamelliseren.
Leg op het laatst de 4 geitenkaasjes ernaast(of haal eerst de peren van de plaat als er geen plaats is) en gril kort tot de kaas begint te smelten.
Opmaak: verdeel de sla over 4 borden en meng er de peer en de amandelen doorheen. Schik hierop de gekonfijte uien. Giet het overgebleven uienvocht over de salade en leg er tot slot de geitenkaasjes op.