Schaaf de venkelknol (bijvoorbeeld in een keukenmachine) tot flinterdunne plakjes.
Klop in een schaal een dressing van het citroensap, olijfolie en de tijm. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schep de venkel door de dressing.
Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de harde steeltjes.
Roer in een diep bord een beslag van het rijstemeel, het ei en de maizena, breng dit op smaak met zout en peper.
Verhit de soja-olie in een wok, haal de paddenstoelen eerst door het beslag en bak de paddenstoelen mooi goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de sla door de venkel met de dressing en verdeel de sla over 4 borden. Verdeel hierover de gefrituurde paddenstoelen en de blauwe kaas. Nog geen bokbier? Vervang het bier dan door Crom Hout of Pontificale van De Leckere.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Schaaf de venkelknol (bijvoorbeeld in een keukenmachine) tot flinterdunne plakjes.
Klop in een schaal een dressing van het citroensap, olijfolie en de tijm. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schep de venkel door de dressing.
Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de harde steeltjes.
Roer in een diep bord een beslag van het rijstemeel, het ei en de maizena, breng dit op smaak met zout en peper.
Verhit de soja-olie in een wok, haal de paddenstoelen eerst door het beslag en bak de paddenstoelen mooi goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de sla door de venkel met de dressing en verdeel de sla over 4 borden. Verdeel hierover de gefrituurde paddenstoelen en de blauwe kaas. Nog geen bokbier? Vervang het bier dan door Crom Hout of Pontificale van De Leckere.