Snijd de bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Breng de azijn met 100 ml water water en de specerijen aan de kook. Voeg de plakjes bloemkool toe, zet het vuur uit en laat 30 minuten staan.
Meng intussen voor de tahinsaus de knoflookpulp met het citroensap en laat 10 minuten staan. Schep in een klein zeefje boven een schaaltje en druk er zoveel mogelijk sap uit. Meng de tahin door het sap en voeg zout en komijnpoeder toe. Mix er daarna, lepel voor lepel, het ijskoude water door terwijl je met een garde roert.
Bak de hazelnootburgers intussen in de olie in 3 à 4 minuten per kant goudbruin.
Serveer de burgers op een bedje van sla. Schep er een lepel van de tahinsaus op en garneer met zoetzure bloemkool en physalis.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Hazelnootburgers met zoetzure bloemkool en tahinsaus
Voorbereiding
Snijd de bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Breng de azijn met 100 ml water water en de specerijen aan de kook. Voeg de plakjes bloemkool toe, zet het vuur uit en laat 30 minuten staan.
Meng intussen voor de tahinsaus de knoflookpulp met het citroensap en laat 10 minuten staan. Schep in een klein zeefje boven een schaaltje en druk er zoveel mogelijk sap uit. Meng de tahin door het sap en voeg zout en komijnpoeder toe. Mix er daarna, lepel voor lepel, het ijskoude water door terwijl je met een garde roert.
Bak de hazelnootburgers intussen in de olie in 3 à 4 minuten per kant goudbruin.
Serveer de burgers op een bedje van sla. Schep er een lepel van de tahinsaus op en garneer met zoetzure bloemkool en physalis.