Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verhit voor de paddenstoelen een klont boter in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook in 2-3 minuten glazig. Voeg de azijn en de appelstroop toe en kook op matig tot hoog vuur 1 tot 2 minuten tot het stroperig wordt.
-
Doe de gemengde paddenstoelen erbij en bak ze 3-4 minuten tot ze karamelliseren. Doe de tijm erbij en schep om. Neem van het vuur en houd afgedekt warm. Breng op smaak met zout en peper.
-
Klop voor de wentelteefjes de melk en het zout door elkaar in een kom. Zet de losgeklopte eieren klaar in een platte schaal.
-
Verhit een klont boter in een grote koekenpan op matig vuur tot het begint te schuimen. Wentel 2 sneetjes brood eerst door het melkmengsel en daarna door het ei. Bak de wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere sneetjes.
-
Schep de paddenstoelen op de wentelteefjes, sprenkel de paddenstoelenjus uit de pan erover en bestrooi met de peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Serveer de paddenstoelen op geroosterd brood in plaats van op wentelteefjes voor een lichtere maaltijd.