Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Laat wat deeg over de rand hangen, want dit gaat nog krimpen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier overheen gevolgd door de bakbonen. Bak de bodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
Breng ondertussen een flinke pan met water en wat zout aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de cavolo nero toe en blancheer deze 4 minuten.
Giet de cavolo nero af en spoel goed koud. Laat dan goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Vul de taartbodem met de cavolo nero, de pancetta en hazelnoten.
Klop de melk, slagroom, de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
Giet dit over de vulling in de taartvorm. Bak de taart in 25 minuten gaar of totdat de vulling gestold is.
Serveer met een frisse salade van bijv. rucola, peer en rode ui.
Tips
Bereidingstijd: 45 min. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Laat wat deeg over de rand hangen, want dit gaat nog krimpen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier overheen gevolgd door de bakbonen. Bak de bodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en zet nog 5 minuten terug in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
Breng ondertussen een flinke pan met water en wat zout aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de cavolo nero toe en blancheer deze 4 minuten.
Giet de cavolo nero af en spoel goed koud. Laat dan goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Vul de taartbodem met de cavolo nero, de pancetta en hazelnoten.
Klop de melk, slagroom, de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
Giet dit over de vulling in de taartvorm. Bak de taart in 25 minuten gaar of totdat de vulling gestold is.
Serveer met een frisse salade van bijv. rucola, peer en rode ui.