Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, de boter en het ei op in de handwarme melk. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng het goed door. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen (met een theedoek erover).
Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en knoflook toe aan het beslag en roer nog eens goed door.
Verhit de frituurpan met olie op 180°C.
Houd een kleine ijsknijper in de hete olie om plakken van het beslag te voorkomen en schep met de ijsknijper bolletjes beslag in de olie. Bak ze in ca. 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Stapel de oliebollen op elkaar en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bestrooi naar wens met wat zout.
Tips
Bereidingstijd: 45 a 60 minuten
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, de boter en het ei op in de handwarme melk. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng het goed door. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen (met een theedoek erover).
Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en knoflook toe aan het beslag en roer nog eens goed door.
Verhit de frituurpan met olie op 180°C.
Houd een kleine ijsknijper in de hete olie om plakken van het beslag te voorkomen en schep met de ijsknijper bolletjes beslag in de olie. Bak ze in ca. 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Stapel de oliebollen op elkaar en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bestrooi naar wens met wat zout.