Sla de boter heel zacht in een keukenmachine. Voeg 2 van de eidooiers toe, samen met de bloem, kerrie en zout, meng goed door elkaar. Voeg vervolgens langzaam en al mengend 75 ml water toe totdat er een mooi deeg ontstaat. Meng dan de kaas erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover tot een egale laag.
Meng de laatste eidooier met een klein scheutje water en roer los, bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Strooi de oregano erover en wat zeezout, en bak in 30 minuten af.
Laat de boterkoek afkoelen en snijd in 12 balkjes.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Sla de boter heel zacht in een keukenmachine. Voeg 2 van de eidooiers toe, samen met de bloem, kerrie en zout, meng goed door elkaar. Voeg vervolgens langzaam en al mengend 75 ml water toe totdat er een mooi deeg ontstaat. Meng dan de kaas erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover tot een egale laag.
Meng de laatste eidooier met een klein scheutje water en roer los, bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Strooi de oregano erover en wat zeezout, en bak in 30 minuten af.
Laat de boterkoek afkoelen en snijd in 12 balkjes.