Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven op 180°C. Maak croutons van de ciabatta door deze in kleine blokjes te snijden. Doe de blokjes in een ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi de met wat grof zeezout. Laat de blokjes ciabatta in de oven in ongeveer 15 minuten mooi krokant worden. Halverwege even omscheppen.
-
Verwijder de puntjes van de haricots verts en blancheer deze even in een pan met ruim kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel goed na met koud water om verkleuren en nagaren tegen te gaan.
-
Bak de trostomaatjes even heel kort (1 minuut) in een loeihete koekenpan met een druppel olie op heel hoog vuur.
-
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en ahorn siroop. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de lente-ui en rode ui in ringen en hak de groene kruiden. Hussel de rucola, haricots verts, lente-ui, rode ui en gehakte kruiden door elkaar met de dressing. Houd wat gehakte kruiden apart.
-
Leg de salade op een mooie schaal en verdeel hierover de kip en de croutons van ciabatta. Bestrooi met de achter gehouden kruiden.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Lekker om te serveren met vers boerenbrood met een dip van olijfolie en balsamicoazijn.