Schroei het vlees rondom bruin in de boter (ca. 5 minuten).
Doe de uien erbij en bak nog eens 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, stroop en de bouillontablet toe en giet er 400 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof ca. 2 uur tot het vlees heel mals is. Voeg tussentijds eventueel wat extra water toe.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat nog 5 tot 10 minuten sudderen zodat de ontbijtkoek oplost en de saus bindt.
Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is. Het moet lekker knapperig blijven.
Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Schroei het vlees rondom bruin in de boter (ca. 5 minuten).
Doe de uien erbij en bak nog eens 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, stroop en de bouillontablet toe en giet er 400 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof ca. 2 uur tot het vlees heel mals is. Voeg tussentijds eventueel wat extra water toe.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat nog 5 tot 10 minuten sudderen zodat de ontbijtkoek oplost en de saus bindt.
Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is. Het moet lekker knapperig blijven.
Kook intussen de rodekoolbladeren in een grote pan water met een scheut azijn in 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
Zet in elk van 4 schaaltjes 2 koolbladeren als kommetjes en vul deze met de hachee.