Verhit een scheut olie in een tajine en bak hierin de uien, aubergine en courgette 5 minuten. Voeg de knoflook en de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
Vul de tajine aan met de bouillon (tot alle groenten net onderstaan). Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg de deksel half op de pan. Stoof de groenten in circa 10-15 minuten zacht.
Voeg de kikkererwten, abrikozen en pruimen in de laatste 5 minuten toe.
Breng de stoofschotel op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi met peterselie. Serveer met naanbrood.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit een scheut olie in een tajine en bak hierin de uien, aubergine en courgette 5 minuten. Voeg de knoflook en de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
Vul de tajine aan met de bouillon (tot alle groenten net onderstaan). Breng aan de kook, zet het vuur laag en leg de deksel half op de pan. Stoof de groenten in circa 10-15 minuten zacht.
Voeg de kikkererwten, abrikozen en pruimen in de laatste 5 minuten toe.
Breng de stoofschotel op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi met peterselie. Serveer met naanbrood.